Basiskennis voor het onderwijs

Het onderwijs is een prachtig vak én complex. Je wilt het beste voor je leerlingen, dat ze presteren en bereid zijn om te leren. Daarom is kennis over mindsets, mindfulness en motivatie van belang. Deze kennis deel ik met veel enthousiasme. Maar hoe kom ik aan deze kennis? Wie ben ik om jouw te vertellen wat jouw leerlingen nodig hebben? Dat lees je op deze pagina.

Ben je nieuwsgierig?

Bekijk ons aanbod

aanbod

Waarom Inspire2teach?

Ik ben juf Mariska en heb Inspire2teach opgezet omdat ik geloof dat gezonde en gelukkige leerkrachten krachtige voorbeelden zijn, die op hun beurt kinderen helpen om op te groeien tot gezonde en gelukkige volwassenen. Door het toepassen van kennis over mindsets, mindfulness en motivatie word je de top leer-KRACHT die elke leerling in deze tijd nodig heeft. Hieronder lees je meer over mij en het team van Inspire2teach.

Juf Mariska

Wil je meer over mij weten?

Lees verder

Mijn naam is Mariska Bosch. Ik ben leerkracht, mindfulness trainer, therapeut, coach en spreker. Die combinatie zorgt ervoor dat ik precies weet waar je als leerkracht en hulpverlener tegenaan kunt lopen. Ik geef trainingen en lezingen aan het onderwijs op het gebied van mindsets, mindfulness en motivatie. Deze trainingen geef ik aan onderwijzers en aan leerlingen zittende in de bovenbouw van het PO en aan de onderbouw van het VO. In de MindFitSchool leer je als onderwijzer hoe je meer rust in je hoofd, lijf en leven kunt krijgen. Ook geef ik individuele begeleiding aan jou, zodat je ons mooie vak kunt uitoefenen zonder jezelf voorbij te rennen.

Minder...

Ik ben een geregistreerd CRKBO docent en voldoe aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Daarnaast ben ik een gecertificeerde coach en therapeut en een door de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) erkende onafhankelijke therapeut. Ik heb de Pabo afgerond en ben altijd blijven leren, waardoor ik veel opleidingen en cursussen heb afgerond.

Team Inspire2Teach

Voordat ik meer over mezelf vertel, stel ik graag het team achter Inspire2teach aan je voor.

Mariska

Opperjuf en creatief beest

Mark

Snelle jongen, bouwt deze website en de MindFitSchool.nl

Ilona

Handige vrouw, event manager, fotograaf en klantenservice

Mijn valkuil

Ik heb voor alle groepen gestaan in het primair onderwijs en gewerkt als RT’er en IB’er en ik sta nog steeds met veel plezier voor de klas. Ik heb een eigen praktijk als coach en cognitieve gedragstherapeut voor leerlingen met stressgerelateerde klachten, perfectionisme en angst. Daarnaast geef ik trainingen en lezingen voor onderwijs op het gebied van mindsets, mindfulness en motivatie. In 2006 ging het mis. Ik heb een half jaar met een burn-out thuis gezeten. Dat was een zware en confronterende periode. Gelukkig kreeg ik goede psychologische begeleiding. Maar ik merkte dat ik toch vaak de neiging had over mijn grenzen te gaan, regelmatig een gejaagd gevoel had en oververmoeid de vakantie in ging. Ook na mijn burn-out was de balans vaak ver te zoeken.

De oplossing

In 2013 kwam ik in aanraking met mindfulness en toen viel het kwartje. Sinds ik meer mindful leef, zorg ik beter voor mezelf, eet ik gezonder, kan ik goed slapen en heb ik een liefdevolle relatie met mezelf. Daardoor kan ik meer aan dan ooit, ben ik veerkrachtiger, begrijp ik mezelf meer en stap ik minder snel in mijn valkuilen. Ik was zó geïnteresseerd in mindfulness dat ik een trainersopleiding heb gevolgd en later ook de opleiding Acceptance and Commitment Therapie waar het kwartjes regende!

Onderwijshart

Ik heb een brandend verlangen onderwijzers te steunen bij het fantastische werk dat we doen. Daarom ben ik mijn collega’s mindset en mindfulness lessen gaan geven. Ik heb een mix gemaakt van alle inzichten, kennis en oefeningen vanuit allerlei opleidingen die op lange termijn werken voor onderwijzers en leerlingen. Deze kennis heb ik gebundeld in verschillende programma's. Neem contact met me op als je wilt weten wat bij jou en/of jouw team zou passen.

“Onderschat nooit de kracht van gelukkige en leergierige leerkrachten, zij zijn inspirerende voorbeelden voor hun leerlingen..”Mariska Bosch

Logo van Inspire2Teach

Contact
Twekkelerweg 256
7553 LS Hengelo
info@inspire2teach.nl
06 25 313 504

© Inspire2Teach